Guacamayo Lodge 5 dagar i Amazonas

Jag har under årens lopp jobbat med många olika lodger (hotell) i Amazonas. Just nu erbjuder jag bara ett fåtal, jag har gallrat ut de lodger som jag helt enkelt inte längre rekomenderar. Vissa är för dyra, ligger för långt bort eller så håller de inte tillräckligt hög standard på installationer eller service.

För ett år sedan sprang jag på en ny lodge i Cuyabeno. Guacamayo Lodge är som man säger på spanska BBB, dvs bueno, bonito y barato vilket på svenska betyder bra, fint och billigt. Alla gäster som vi skickar till Guacamayo Lodge kommer tillbaka nöjda. De brukar säga att dem fått se mycket mer djur än vad dem hade förväntat sig. Oftast har de sett djur som de inte trott de skulle få se, t ex rosa delfiner, anakondor, apor, sengångare papegojor av alla möjliga slag, kajmaner och massor av olika insekter.

De senaste åren har jag nästan uteslutande bara rekomenderat Cuacamayo Lodge helt enkelt för att den är BBB. Vill ni veta mer eller kanske rent av besöka lodgen kan ni maila mig patrick@ecuadorguiden.se eller besök http://www.ecuadorguiden.se

Nedan kan ni se hur Guacamayo Lodge 5-dagars program kan se ut. Programmen kan ändras lite beroende väder och vind, hur djur rör sig och nationalparksregler eller så kanske shamanen ni ska besöka inte är hemma just då.

Dag 1,

—Flyg från Quito till Lago Agrio på morgonen eller buss kvällen innan. Väl i Lago Agrio åker man privat transport 1-2 timmar och sedan ytterligare 1,5 timme i kanot. Väl framme mitt på dagaen är det incheckning och lunch. På eftermiddagen bekantar vi oss med den närmaste omgivningen och får information från våra guider. Efter middagen får vi en spännande nattlig guidad .

Dag 2,

På förmiddagen gör vi en lång vandring genom  djungeln och lär oss mer om växter och framför allt medicinalväxter och växter som hjälper dig att överleva i djungeln.

På eftermiddagen vilar vi lite innan vi ger oss av för att bada och njuta av Amazonas vackra solnedgång. Senare på kvällen ger vi oss av för att leta efter kajmaner.

Dag 3,

På förmiddagen ger vi oss ut på en kanotfärd. Efter 1,5 timmes färd kommer vi fram och besöker en indianfamilj . Vi får lära oss mer om deras liv. Lunchen lagas av familjen och vi bjuds på traditionel mat. Efter lunch besöker vi en shaman.

—På kvällen får vi lära oss mer om Amazonas insekter. Med hjälp av speciella lampor som drar till sig insekter får vi chansen att lära oss mer om över hundra olika arter.
Dag 4,
På förmiddagen ger vi oss ut i småkanoter och paddlar fram genom djungeln. Vi njuter av den fantastiska naturen samtidigt som vi spanar efter vilda djur. Vi besöker också en shaman. (se filmen nedan) Vi kommer tillbaka sent på eftermiddagen.

På eftermiddagen och kvällen tar vi det lungt. Bad och avkoppling sista chansen att njuta av Amazonas och dess fantastiska natur och unika solnedgång.

Dag 5,
På lodgen finns det ett 25 meter högt utkikstorn där man kan spana ut över Amazonas och framför allt titta på fåglar.  Därefter ger vi oss av. Först reser vi i kanot, buss  och sedan flyger vi eller åker buss tillbaka till Quito.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s