Gäst destination; Buenos Aires, Argentina + lite Uruguay

Eftersom jag inte bara reser Ecuador utan i princip i hela Sydamerika har jag länge tänkt skriva gästinlägg för gästdestinationer utanför Ecuador. Här kommer den första destinationen, Buenos Aires, Argentina.

NÄR, VAR OCH HUR

ba-spring

Vi börjar från början. Bästa tiden att åka till Argentina är under deras vår och sommar, det innebär svensk höst och vinter, dvs, oktober-mars. Det finns två flygplatser i BA (Buenos Aires) Ezeiza och Aeroparque. Den första ligger långt utanför centrala BA. Det tar ca en timme att ta sig in till de centrala delarna och kostar ca USD25-30. Den andra flygplatsen, Aeroparque ligger inne i stan ca 10-15 min från de centrala delarna. Jag föredrar alltid att flyga till och från Aeroparque när det går, flygplatsen påminner mer om en bussterminal vilket gör det mycket smidigare på alla sätt och vis. För övrigt rekomenderar jag att alltid flyga med LATAM som tidigare hette LAN, när ni flyger inom sydamerika. LATAM har dessutom en service som heter “Multi Destinations” vilket ger mero ch mer rabatt ju fler flygningar man bokar samtidigt när man bokar på nätet.

VAR SKA MAN BO

Jag föredrar att bo central, helst nära den berömda obelisken. Av den anledningen rekomenderar jag två mindre hotel som ligger mycket centralt och som håller bra priser.

obelico

1, Hotel Pulitzer, http://www.hotelpulitzer.com.ar/

Värt att veta: Detta hotell är lite hipt, nytt och fräsht. Hotellet har en takterras där man kan sola. På kvällarna på helgerna är det levande musik. Hit strömmar de unga Buenos Airesbor som befinner sig mitt i karriären.

2, Hotel Broadway, http://www.broadway-suites.com.ar/

Värt att veta: Detta hotel ligger mitt i teater kvarteren, därav namnet. Här hittar ni teatrar, biografer och lokaler med konserter. Allt straxt utanför dörren. Detta hotel har också en solterras men ingen bar dock. Hotellet ligger ca 100 m från obelisken.

VAR SKA MAN ÄTA

När det gäller mat i Buenos Aires som handlar det nästan uteslutande om buffeer, kött, pizza, ostar, kaffe och vin. Frukost buffeer på hotellen består ibland halva buffeen av kakor och andra sötsaker. Tack vare sitt starka italienska arv kryllar det av goda ostar.

bfe

Gillar man fotboll och choripán och även om du bara gillar kött så är ett besök på Boca Junior fansens stamhak ett måste. Restaurangen “La Glorieta de Quique” ligger just intill Boca Juiniors hemma arena “La Bonbonera”. Kom inte dit med ett annat lags fotbollströja! Kom gärna dit i Boca juniors matchtröja eller en svensk landslagströja. Boca Junior har en stark koppling till Sverige, därav alla sverige flaggor.  Mer säger jag inte.

malbec-1400x480

Här nedan listar jag några riktigt bra restauranger så kan ni själva googla på dem.

1, La Bistecca, mycket bra buffe i Puerto Madero

2, Happening, bästa bife chorizon i Buenos Aires, Puerto Madero

3, La Cabrera, fantastisk bife chorizo här också. Här måste man boka bor i god tid, Palermo

4, Brighton, underbar miljö, fantastisk mat och service, slåss med happening om bästa bife chorizon i Buenos Aires, nära obelisken

brighton

5, Prima Fila, bra restaurang som lätt blir full på söndagar, La Recoleta

6, Sagardi, ett tapas ställe som ligger intil markanaden i San Telmo

7, La Antigua de Cuchilleros, en jättemysig restaurang i San Telmo

8, La Glorieta de Quique, Boca Junior fansens stamhak.

boc-junior-restu

VAD SKA MAN BESÖKA

1, El Viejo Almacen, bästa tangoshowen och bra mat i deras restaurang.

2, La Boca, det gamla invadrar kvarteren där forbollslaget Boca Junior grundades. Här hittar man tango, mat, souvenirer och massor av Boca Junior supporter prylar.

3, Cementerio Recoleta, en av kanske världens vackraste kyrkogårdar där det är ett måste att besöka Eva Perons grav.

pato-recoleta

4, Puerto Maduro, ombyggd hamn som blivit hippt resturangområde och hippt och dyrt bostadsområde.

5, Colonia Uruguay. Ta färjan BuqueBus en timme över kanalen, Rio de la Plata och besök en av mina favoritplatser Colonia i Uruguay. En lugn kontrst till BA. Denna kolonialstad var hälften portugisisk och hälften spansk. Det synns när man vandrar genom staden. Först ser allt portugisiskt ut, sedan går man över bron och då är allt plötsligt spanskt. Helt fantastisk känsla.

colonia

När ni besöker Buen Suspiro måste ni passa på att besöka estaurangen och vinbaren Buen Suspiro och prova viner gjort på Uruguays nationaldruva Tannat. Buen Suspiro är en liten, liten underbar pärla.

buen-suspiro

Efter att ha besökt Buenos Aires och Colonia finns det massor av intressanta platser att besöka. Vi brukar besöka Pampas och Iguazu fallen. jag återkommer i ett senare inlägg angående dessa platser.

BANNER-LANGST-NER-ECUADORBLOGGEN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s